Onze keuken

Ons restaurant is een plek waar lokale gastronomie centraal staat en het draait om één ding; heerlijk genieten en lekker eten in fijn gezelschap! Wat wij doen? Bij het Kook Atelier serveren wij een verrassingsmenu met alleen de ingrediënten waar wij echt achter staan.

Het vlees, de vis, schelp & schaaldieren die wij serveren zijn duurzaam, verantwoord en van dichtbij. Zo vindt u ons regelmatig op het Texelse Wad voor zilte wildpluk en biedt ook onze eigen moestuin een perfecte basis voor de lekkerste ingrediënten. Daarnaast serveren wij een breed biologisch en zelfgemaakt non alcohol assortiment. Van bijzondere (zoete en hartige) siropen tot kombucha en waterkefir. Benieuwd naar het hele verhaal?

Lees dan verder….

Het eiland als moestuin

  • Zilte Wildpluk bij het Texelse Wad: van wilde zeevenkel, zeewier, Waddenoesters tot zee-aster en lamsoor.
  • We serveren wat de Texelse natuur biedt; denk aan wilde daslook en aroniabes.
  • We hebben een eigen moestuin met verschillende kruiden, fruit en groentes. Maar ook met zelf geteelde soorten tomaat, eetbare bloemen of pepers die zijn meegenomen van verre reizen.

Fine dining met Nordic inslag

  • Denk aan fourageren en koken op open vuur met de events
  • Wij hanteren het No Waste principe en serveren  ‘mannelijk’ en ‘dubbeldoel’ vlees. Zoals geitenbokjes en gepensioneerde melkkoeien.
  • Onze gerechten zijn gebaseerd op de groente – vlees verhouding 80-20 %. We zijn namelijk aangesloten bij Dutch Cuisine.
  • Ons menu op basis van zes seizoenen: voorjaar – voor / mid en nazomer – herfst – winter

Non alcohol alternatieven

We serveren geen cola, sinas of andere fabrieksfris. Maar wel home made kombucha en waterkefir en een bijpassend home-made non-alcohol assortiment: van rozemarijn tot arioniabes, shrub en Virgin cocktails met kruiden infusie.

Events

We zijn deelnemer van Amusetour Texel – Film Food Event – Beach Food Festival – Wijn aan Zee – Texel Culinair en WHIER.